Edith Garritsen woont in het buitengebied van Vorden waar ze tevens haar Care for Women praktijk heeft gevestigd. Haar praktijkruimte straalt rust uit en je zult je er snel op je gemak voelen. Edith begeleidt vrouwen van alle leeftijden met hormonale disbalans om het daarbij behorende klachtenpatroon te doorbreken. Veel vrouwen denken dat hormonale klachten er nu eenmaal bij horen en dat het vanzelf wel weer over zal gaan. Dit is jammer want er is wel degelijk iets aan te doen!

Credo van Edith: ”Zorg voor hormonale balans!”

Het terugvinden van balans in je lijf dat is waar het om draait. Ieder mens is uniek en samen gaat ze met jou op zoek naar een passend advies. Blijf niet doorlopen met je klachten maar maak een afspraak bij Edith. Hiervoor is geen doorverwijzing van de huisarts nodig.

Behandeling

Tijdens het eerste consult neemt Edith uitgebreid de tijd voor een intake- gesprek. Hierin komen je vragen, verwachtingen en klachten uitgebreid aan de orde, mede aan de hand van de vooraf ingevulde vragenlijst. Doel is om zelf ook inzicht te krijgen in hormonale processen in je lijf en welke invloeden nog meer van belang kunnen zijn. Denk hierbij aan leefstijl, stress, voeding en ondersteuning van supplementen. Belangrijk is dat een advies geboden wordt dat passend voor jou is. Tijdens de vervolgconsulten wordt gekeken of het advies aanslaat of dat het plan moeten worden bijgesteld. Preventieve zorg staat bij Edith hoog in het vaandel. Uitvoeren van een Health-check behoort tot de mogelijkheden. Ook kan hierbij desgewenst een passend leefstijl advies gegeven worden.

Opleiding en werkervaring

Edith is begonnen in de gezondheidszorg als A verpleegkundige. Daarna is ze gespecialiseerd als IC/CC verpleegkundige. Toen ze zelf in aanraking kwam met hormonale disbalans wilde ze zich meer verdiepen in vrouwengezondheid en volgde ze de opleiding tot Care for Women Specialist. Haar praktijk combineert ze met parttime werken op de CCU afdeling. Edith geeft tevens workshops en lezingen voor groepen of bedrijven.

Indicaties

  • Overgangsklachten
  • Menstruatie problemen
  • Premenstrueel syndroom (PMS)
  • Anticonceptie advies
  • Borstkanker
  • Health-Check voor mannen en vrouwen. In dit consult wordt niet alleen de bloeddruk en lichaams-compositie gemeten, ook wordt er bloed geprikt om het glucose gehalte en uitgesplitst cholesterol te bepalen.
  • Preventie Osteoporose, Hart- en Vaatziekten
  • Vermoeidheidsonderzoek
  • Workshops en lezingen

De overgang en diabetes

Het hebben van diabetes tijdens de overgang vraagt speciale aandacht. Een ervaringsdeskundige aan het woord.

Volg Edith op facebook